Uždaryti
Pirmasis žmogus (First Man)
Pirmasis žmogus (First Man)
Premjera
19 spal. 2018
Trukmė
141 min.
Sukurta
Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.
Pilnas aprašymas

Pirmasis žmogus (First Man)

Biografinis Drama Istorinis Amžiaus cenzas: N-13 141 min.

James R. Hansen knygos „First Man: A Life Of Neil A. Armstrong“ motyvais sukurta biografinė istorinė drama „Pirmasis žmogus“ pasakoja apie legendinį amerikiečių astronautą Neilą Armstrongą (akt. Ryan Gosling), 1969-aisiais erdvėlaiviu „Apolo 11“ nuskridusį į Mėnulį ir tapusį pirmuoju žmogumi istorijoje, žengusiu jo paviršiumi. Visam pasauliui žinant N. Armstrongo vardą, retas žino Mėnulyje padaryto žingsnio, žmonijai buvusiu didžiuliu šuoliu, kainą.

Pilnas aprašymas

Filmo „Pirmasis žmogus“ kūrėjai leidžiasi į pasakojimą 1961-1969-aisiais, kuomet NASA vykdė žmogaus nuskraidinimo į mėnulį projektą. Reikšmingiausio įvykio žmonijos istorijoje fone nagrinėjami N. Armstrongo šeimos santykiai, jo asmenybė, dramatiškos skrydžio į mėnulį aplinkybės ir mokslinės ekspedicijos reikšmė astronautui, JAV ir visai žmonijai.

Už filmo „Pirmasis žmogus“ vairo – trimis Oskarais apdovanotą „Atkirtį“ ir šešis Oskarus pelniusį miuziklą „Kalifornijos svajos“ sukūręs režisierius Damien Chazelle. Pagrindiniams vaidmenis pasirinkęs du karščiausius šiandienos aktorius, Ryan Gosling ir Claire Foy, vyras žiūrovų akyse narsto reikšmingiausio įvykio žmonijos istorijoje užkulisius.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Slėpti aprašymą

Vilnius

Atsiprašome, šiai dienai seansų nėra

Atsiprašome, šiai dienai seansų nėra

Rodyti visus seansus

182 Žmonės nori pamatyti

play