Uždaryti
Pats sau milijonierius
Pats sau milijonierius
Premjera
18 spal. 2019
Trukmė
90 min.
Sukurta
Filmas lietuvių kalba.
Pilnas aprašymas

Pats sau milijonierius

Komedija Amžiaus cenzas: N-13 90 min.

Populiariausios visų laikų lietuviškos komedijos TRYS MILIJONAI EURŲ, į kino teatrus pritraukusios beveik 250 tūkst. žiūrovų, kūrėjas T. Vidmantas (GAUTAS IŠKVIETIMAS, GAUTAS IŠKVIETIMAS 3 ir LIETUVIŠKI SVINGERIAI) kviečia į naują nutrūktgalvišką nuotykį – istoriją, kupiną juokingų nesusipratimų, pikantiškų paslapčių, taiklaus humoro ir nuginkluojančio nuoširdumo.

Pilnas aprašymas

Pagrindinis šios juostos herojus trisdešimt ketverių metų Donatas Pukys (akt. A. Bružas) gyvena Kaune su savo sužadėtine Laurita ir jos kiauksinčiu madingu šuneliu Gučiu. Už Donatą jaunesnė Laurita dirba instagramo modeliu. Tuo tarpu Donatas ne tik vadovauja viešbučiui, kurį jam prieš išvažiuodamas gyventi į Šveicariją paliko tėvas, bet visai neseniai įsigijo kripto valiutų „fermą“ ir sportinį „Lamborghini“ automobilį. Neverta net sakyti, kad Donatui įvaizdis yra svarbiausias dalykas gyvenime.

Būtent dėl to, Donato ir Lauritos veiduose nuolat spindi šypsenos... Bet tik tada, kai telefonų kameros įjungtos. Už kadro ši pora neturi bendrų interesų, tad atrodo, kad juos sieja tik buitis ir geras įvaizdis.

Viskas pakrypsta netikėta linkme, kai Donatas sulaukia tėvo skambučio. Kurį laiką užsienyje gyvenęs milijonierius verslininkas praneša turįs reikalų, tad su savo drauge Goda trumpam grįžtąs į Lietuvą. Donato tėvas pabrėžia, kad nekantrauja susipažinti su sūnaus sužadėtine Laurita, nori apžiūrėti naują namą ir naują automobilį, kuriuos Donatas nusipirko už jo dovanotus pinigus. 

Tačiau nei pagrindinio veikėjo tėvas, nei jo sužadėtinė Laurita nežino, kad Donatas tėvelio dovaną investavo visai kitaip nei buvo liepta. Todėl nenuostabu, kad paaiškėjus, jog butas, kuriame pora dabar gyvena, nėra Donato nuosavybė ir jog vaikinas nėra aptekęs pinigais, Laurita iš karto jį palieka. Dabar Donato užduotis yra ne tik susirasti namą ir automobilį, kuris įtiktų tėvui, bet ir greitai susiorganizuoti merginą, kuri suvaidintų jo sužadėtinę Lauritą.

Pasinaudojęs bičiulio patarimu, Donatas neria į internetines paieškas, kad šitaip susirastų merginą, kuriai sumokėtų už vaidybą. Tačiau likimas ir vėl iškrečia pokštą – kandidatę į „sužadėtinės“ vaidmenį Donatas randa ne tarp agentūros atrinktų merginų, o tarp savo viešbučio bendradarbių. Neseniai padavėja viešbučio restorane dirbanti Milda (akt. G. Glemžaitė) galiausiai sutinka pagelbėti direktoriui, tik bėda, kad ji dar nežino, į ką tiksliai įsivėlė. Namo ir automobilio paieškas lydi ne mažiau komiškos ir absurdiškos situacijos. 

Ar Donatui pavyks apkvailinti tėvą ir jo merginą? Ar Milda susitvarkys su jai tekusiu vaidmeniu? Nesunku nuspėti, kad yla anksčiau ar vėliau išlįs iš maišo. Tačiau iki tol mūsų herojaus laukia vingiuotas ir staigmenų kupinas kelias. Kelias, kuriame išmokstama svarbiausia gyvenimo pamoka – gebėjimas būti savimi.

Šiltų jausmų ir atradimų nestokojantis PATS SAU MILIJONIERIUS – puiki dovana T. Vidmanto komedijų gerbėjams, tiesiog „aukso viduriukas“ tarp TRIJŲ MILIJONŲ EURŲ ir LIETUVIŠKŲ SVINGERIŲ.

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

Slėpti aprašymą

Vilnius

Atsiprašome, šiai dienai seansų nėra

Atsiprašome, šiai dienai seansų nėra

Rodyti visus seansus

6877 Žmonių nori pamatyti

play
Redakcijos apžvalga
Pats sau milijonierius - recenzija

Autorius:



Tadas Vidmantas, it koks Woody‘is Allenas, kasmet pristato po naują savo darbą žiūrovams. Su dviem „Gauto iškvietimo“ dalimis jis įsiveržė į kino rinką, o sulig pelningiausiu visų laikų lietuvišku filmu „Trys milijonai eurų“  T. Vidmantas pakeitė savo kūrybinį braižą. Jei „Gautas iškvietimas“ labiau buvo skečų kratinys, o štai „Trys milijonai eurų“ ir „Lietuviški svingeriai“ turėjo nuoseklią istoriją ir kiek giliau nagrinėjamus pagrindinius veikėjus. Šį kelią T. Vidmantas renkasi ir toliau, pristatydamas naujausią savo kūrinį – komediją „Pats sau milijonierius“. 

Kaunietis Donatas (akt. Audrius Bružas) valdo viešbutį, kurį jam paliko į Šveicariją išvykęs milijonierius tėvas (akt. Vytautas Rumšas), bet ir neseniai įsigijo „kriptovaliutų“ fermą. Įvaizdis ir sekėjų socialiniuose tinkluose reakcijos Donatui yra viskas, tačiau ne viskas taip spindi viduje, kaip yra vaizduojama išorėje. 

Pastaruosius tris T. Vidmanto filmus („Trys milijonai eurų“, „Lietuviški svingeriai“ ir „Pats sau milijonierius“) galima priskirti savotiškai trilogijai. Nors jie nėra vienas kito tęsiniai ir siužetiniai vingiai nesisieja, sąlyčio taškų galima įžvelgti kūrinių tematikoje. 

Visuose šiuose filmuose pagrindiniai veikėjai ieško laimės. Piniginė laimės išraiška jungia „Tris milijonus eurų“ ir naujausią T. Vidmanto darbą, kai „Lietuviškuose svingeriuose“ personažai laimės ieško bandydami paįvairinti savo šeimyninį gyvenimą. 

Pagrindinis filmo „Pats sau milijonierius“ veikėjas Donatas irgi yra laimės paieškose. Nors prabangos ir pinigų Donatui lyg ir netrūksta, džiaugsmo ir šilumos kriptovaliutos ar rankose šlamančios eurų kupiūros viduje jam nesuteikia. Ir nors pats veikėjas nebuvo ypatingai išanalizuoats, tačiau bent jau minimalus bandymas panagrinėti, kodėl Donatas tapo tokiu, kokiu tapo, yra sveikintinas. 

T. Vidmantas pasirinko realius žmones ar žmonių tipus apgyvendinti savo istorijoje. Jei Donatas yra kiek suromantizuota Pauliaus Aršausko versija, tai jo sužadėtinė Laurita įkūnija visas prasčiausias influencerių savybes, o Donato tėvas – standartinis ciniško oligarcho portretas. Kūrėjas nusprendė paimti archetipus ar įvaizdžius, kurie yra ir artimi Lietuvos žiūrovui, ir aktualūs, nes tokie žmonės būtent dabar sukasi viešojoje erdvėje. Socialinės kritikos galima įžvelgti ne tik pačiuose veikėjuose, bet ir situacijose, į kurias jie patenka. Ar tai būtų prabangi vakarienė su absurdiška idėja, ar instagramo žvaigždės reklamuojami nemokami pusryčiai, kurie, visgi, yra mokami. 

Ir tai yra vienas iš aspektų, kuris paverčia T. Vidmantą išskirtiniu kūrėju Lietuvos komedijų gamybos fabrike. Jis kuria originalias istorijas ir jose bando atkreipti dėmesį į kai kuriuos bendražmogiškus klausimus ar konkrečiai Lietuvoje esančias problemas. Nors jis nedaro itin detaliai, visgi, tai pramoginiai filmai, vien minimalūs bandymai, į absoliučiai komercinį projektą įtraukti ir susimąstyti priverčiančių epizodų, yra sveikintini. 

Humoras šiame filme nelabai kuo skiriasi nuo pastarųjų T. Vidmanto darbų. Yra ir to, kas prajuokins ir tualetinio humoro gerbėjus, yra pokštų ir šiek tiek išrankesnei publikai. „Pats sau milijonierius“ nėra vien pigių prikolų apie aną galą kratinys. 

Tačiau negalima sakyti, kad T. Vidmantui viskas ėjo kaip per sviestą. Kastingo scena su žymiomis Lietuvos moterimis ne tik, kad buvo nejuokinga, bet ir nejauki. Kita scena, kurioje Gelminės Glemžaitės veikėja apsipirkinėja ir keičia rūbus, atrodo, kaip nužengusi iš praėjusio amžiaus holivudinių komedijų. Tačiau šiuo atveju, laikas  jos nepagailėjo ir ji dvelkia ne nostalgija, o atsiduoda naftalinu. 

Ir nors tai yra šiokios tokios smulkmenos, tikriausiai pagrindinis filmo trūkumas yra tas, kad T. Vidmantas nežengė į priekį. Nei režisūriniais, nei siužetiniais, nei tematiniais sprendimais „Pats sau milijonierius“ nelabai kuo skiriasi nei nuo „Trijų milijonų eurų“, nei nuo „Lietuviškų svingerių“. Žinoma, kokybės prasme, T. Vidmantos komedijos dažnai šviesmečiais lenkia kitus panašaus žanro mūsų krašto projektus, tačiau norėtųsi, kad šis kūrėjas neužmigtų ant laurų. 

Techniniame lygmenyje T. Vidmantas išlaiko savo braižą, pateikdamas kokybiškai nufilmuotą, sumontuotą ir išdailintą darbą, kuriame matyti ir jau pamėgti režisieriaus sprendimai, kaip scenų perėjimai, įterpiant tarp jų su dronu nufilmuotus panoraminius vaizdus. 

Panašus į kitus T. Vidmanto filmus yra ir aktorių kolektyvo darbas. Pagrindiniai atlikėjai (šiuo atveju Audrius Bružas ir Gelminė Glemžaitė) savo darbą atlieka tikrai gerai, o štai antro plano aktoriai atrodo kiek silpnokai. Iš jų galima būtų išskirti nebent ekrano senbuvius Vytautą Rumšą ir Dalią Michelkevičiūtę, kurie yra sukaupia milžinišką patirtį, tad ir pasišiukšlinti šiems profesionalams būtų nesolidu. Tačiau, kaip ir kituose savo filmuose, taip ir šiame, T. Vidmantas pasikvietė pasirodyti ir žmonių, kurie atrodo kaip paimti iš gatvės. Medinė vaidyba nepuošia nė vieno filmo, tad ir šioje juostoje tai buvo gana riebus šaukštas deguto. 

„Pats sau milijonierius“ – naujausias T. Vidmanto filmas, kuriame šis kino kūrėjas nenuleidžia savo kartelės, tačiau jos ir nepakelia. Šio režisieriaus filmų gerbėjai tikrai gaus dar vieną smagų laiką kino salėje. O tie, kurie nebuvo sužavėti nei „Trimis milijonais eurų“, nei „Lietuviškais svingeriais“, geriau neperženkite kino salės, kurioje bus rodomas „Pats sau milijonierius“, slenksčio.

Susijusios naujienos Pats sau milijonierius